web analytics
Članci

ACA LUKAS: “Boli me … za ustaše i četnike! Navijam za Hrvatsku i šta mi ko može?”

– Znate, za razliku od mnogih, ja sam u svakom dijelu stare Jugoslavije uvijek s ponosom Srbin i nisam mijenjao po potrebi mjesto rođenja, opredjeljenje, nacionalnost ili vjeru. Imam svoj stav u vezi sa svim ružnim događajima koji su nas sve snašli od 1990. pa na ovamo, ali ga javno ne iskazujem jer sam pjevač. Sigurno da vam se moje mišljenje ne bi dopalo jer je dijametralno suprotno od vašeg, što nije ni čudno jer sam Srbin i s ponosom volim svoju zemlju, kao i vi vašu.

Isto tako se nikada, opet za razliku od mnogih, nisam ulagivao i pričao ono što bi ljudi možda voljeli da čuju i time pokušao da ih pridobijem. Mrzim licemerje! Ljude sam upravo fascinirao svojim uvijek istim stavom, a najviše pjesmom i zabavom, zato su moji nastupi i u Hrvatskoj najposećeniji. – piše Aca.

On ističe da ne spada u grupu umjetnika koji vode dvostruki život: u Hrvatskoj pljuju sve srpsko, a u Srbiji sve hrvatsko.

Očigledno je da ovi drugi više vole one koji kada iz Srbije dođu da pjevaju u Hrvatsku, kažu da pjevaju na svom maternjem hrvatskom, a kada se vrate u Srbiju, prave viceve i sprdaju se na vaš račun. Znate, ja nisam takav! Ja pričam i pjevam isključivo na srpskom. Četnik nisam, a ni partizan, a ni ustaša. I eto moje omiljene reči jer me boli ku.ac za sve njih zajedno! Ja širim ljubav pjesmom. To sam isto rekao i kada su me u Srbiji napali zbog hrvatskog dresa i opet bih to uradio. I dalje ću, kada ne igra Srbija, navijati za Hrvatsku, ne da bih se nekom dodvorio kao što to rade mnogi, nego jednostavno zato što imam puno poznanika i prijatelja među hrvatskim fudbalerima i bivšim i sadašnjim i oni će mi uvijek biti bliži od nekog Ronalda – kaže Lukas.