web analytics
Članci

Vladimir Jugović: “Bio sam u JNA pripadnik 63. padobranske brigade, ali nisam nikad skakao iz aviona, da ne bih zadobio povredu i morao završiti fudbalsku krarijeru”.

Nekadašnji fenomenalni vezni igrač se u intervjuu za Kurir podsjetio vojničkih dana, odnosno roka provedenog u 63. padobranskoj brigadi, jednoj od elitnih u JNA i onoj čije je služenje važilo za fizički najteže.

On je ispričao da je poslije osvajanja titule sa omladincima dobio savjet da ide u vojsku, što je značilo da prvi tim još ne računa na njega. Na regrutaciji je raspoređen da skuplja padobrane, ali je kapten Hasan Omerović prepoznao njegov potencijal i zadržao ga u brigadi.

“Dani provedeni u vojsci, u Nišu se pamte. Privilegija da služiš u elitnoj jedinici me je ojačala i imala veliki uticaj na nastavak fudbalske karijere. Liga šampiona sa Crvenom zvezdom pripada malo i kapetanu Omeroviću”, rekao je Jugović.

“Ovim putem želim da mu se zahvalim, jer je bio pravi oficir i veliki čovjek. Dozvolio mi je da treniram, a pošto sam bio profesionalni fudbaler, nisam skakao padobranom. Čuvali su me, jer su se plašili da mogu slomiti nogu i tako ugroziti fudbalsku karijeru. Možda sam u vojsci izgubio dvije godine karijere, ali sam stekao prijatelje i iskustvo za cijeli život”, nastavio je.

“To je jedan period mog života, na koji sam ponosan. Tu sam vidio koliko njima kao vojnicima nije lako. Kasnije je u ratovima devedesetih dosta starješina izgubilo i živote… Moje iskustvo bilo je lijepo, ojačao sam svoj karakter i postao čovjek”, dodao je Jugović.

On je rekao da mu je bilo lijepo u vojsci i da je stekao mnogo prijatelja, a podsjetio se i anegdote da su mu drugari postavili živ zid od dasaka kada im je dosadilo da stoje u živom zidu.

On je rekao i da je trenirao džudo u vojsci, i to “baš naporno” i da se “niko nije štedio”.

“Baš taj period u mom životu mi je pomogao kasnije. Na aerodromu sam vrijedno trenirao i spremao se za ono što me čeka u daljoj karijeri”, istakao je Vladimir Jugović i dodao da je i danas ponosan na zakletvu koju je dao u JNA.

mondo.ba