web analytics
Članci

Nevjerovatno iznenađenje za Beograđanku u Z. U. Kninu, nakon što je odvela sina ljekaru!

Ljetovanje je obično sinonim za opuštanje i uživanje, prilika da napunimo svoje baterije. Međutim, ponekad se neočekivane situacije mogu pretvoriti u pravu noćnu moru, posebno ako niste osigurali zdravstvenu zaštitu.

Takav slučaj se dogodio majci iz Beograda koja je sa svojim 11-godišnjim sinom otputovala na godišnji odmor u Hrvatsku. Odlučili su provesti vrijeme kod rodbine u Kninu, odakle su svakodnevno odlazili na obalu Jadranskog mora.

Prema Marijinim riječima za “Blic”, odlučili su otputovati na more u kolovozu. More je bilo prekrasno, njen sin je svakodnevno uživao u plivanju i ronjenju. Ništa nije ukazivalo na to da će se nešto nepredviđeno dogoditi.

“Jedno jutro, moj sin je probuđen jakim bolovima u uhu. Bilo mi je jasno što se događa. Vjerojatno je dobio upalu uha zbog prekomjernog ronjenja”, izjavila je Marija.

Budući da nisu imali zdravstveno osiguranje, Marija je odlučila otići u lokalnu ljekarnu i zatražiti antibiotik. Međutim, suočila se s opravdanim odbijanjem i upućena je liječniku.

Najbliža privatna zdravstvena ustanova bila je u Šibeniku, udaljenom oko 30 do 45 minuta vožnje od Knina. Zato je odlučila posjetiti državni Dom zdravlja Knin. Taj dom zdravlja bio je udaljen samo nekoliko minuta hoda od nje, kako ističe.

“Nisam mogla povjerovati što se dogodilo. Otišla sam s sinom u Dom zdravlja, a njegovi su bolovi bili sve jači, što me zabrinulo. Čekaonica je gotovo bila prazna, s samo nekoliko ljudi”, ispričala je.

Molila je ljude da je puste preko reda kako bi razgovarala s medicinskom sestrom i dobila informacije. Kada je sestri objasnila situaciju i da nema osiguranje, već samo srpsku putovnicu, doživjela je ugodno iznenađenje.

“Najljubaznije mi je rečeno da se ne brinem i da će liječnik odmah pregledati mog sina. Brzo se vratila i rekla mi da možemo ući s djetetom preko reda, bez problema. Liječnik je pažljivo pregledao mog sina, posvetio se pronalaženju odgovarajućeg antibiotika. Na kraju nam je propisao antibiotske kapi i detaljno objasnio kako ih primijeniti”, s oduševljenjem je ispričala Marija.

“To je bio pravi primjer ljudske suosjećajnosti i spremnosti da se pomogne potpunom strancu u nevolji. Zahvalna sam što još uvijek postoje takvi ljudi, a vjerujem da će njihov broj rasti”, zaključila je.