web analytics
Članci

HRVATSKI VETERAN: “Dosta je mržnje i ekstremizma, želimo zdrav dijalog sa Srbima!”

Uprkos svemu, uveren je da se otvorena pitanja između Hrvatske i Srbije moraju rešavati u dijalogu, a ne svađi, i da treba doći do susreta najviših zvaničnika dve zemlje.

“Želimo da do susreta najviših hrvatskih i srpskih zvaničnika dođe i uvereni smo da će se to uskoro dogoditi, a mi smo tu da ih podstaknemo i da im pomognemo, da ih na neki način ubrzamo, da se to dogodi što pre”, rekao je Klem.

Klem je predsednik Udruženja specijalne policije iz Domovinskog rata i jedan od potpisnika pisma predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, kojim su hrvatski branitelji tražili da im se ugovori susret sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

On u razgovoru za Tanjug podseća da je od rata prošlo više od 20 godina i navodi: “Svi smo mi sada ozbiljni ljudi, a neki i kao učesnici svesni strahota koje smo svi zajedno preživeli. Došlo je vreme da počne da se na kvalitetan način radi na pronalasku rešenja za novonastalu situaciju u odnosima Hrvatske i Srbije”.

“Vreme je da se otvorena pitanja rešavaju civilizovanim dijalogom”, rekao je Klem.

On je ponovio da njegove kolege, saborci, “osuđuju huškačku, ratnu retoriku i politiku pojedinih aktuelnih hrvatskih političara i zatvaranje granica prema susedima poput onog koje se dogodilo u jeku izbegličke krize”.

Objašnjava da se on i njegove kolege, iako “mali”, u odnosu na političke stranke, zalažu za politiku dijaloga, a ne za politiku pretnji i zatvaranja granica, jer to, ističe, uništava ekonomiju i s jedne i s druge strane.

“Želimo da podstaknemo zdrav dijalog, a ne mržnju i ekstremizam”, rekao je Klem.