web analytics
Članci

Neobična svadba u Srebrenici ’92. godine. Navodno, vojnik ARBiH i VRS se ZAJEDNO fotografišu, u uniformama. (VIDEO)

Već neko vrijeme postoji snimak svadbe, na jutjubu, koja je po nekoliko aspekata neobična.

Radi se o svadbi koja je, kako se u opisu navodi, snimljena 31. 08. 1992. godine, u Hotelu Domavija u Srebrenici. Dakle, saglasni smo da je rat već nekoliko mjeseci u toku, počevši od aprila mjeseca, iste godine.

Ono što znamo o ovom snimku jeste da je takozvani “ratni” kum bio doktor Nedret Mujkanović.

Definitivno se radi o bošnjačkoj svadbi, odnosno mladenci i gosti su uglavnom Bošnjaci, ali jedan čovjek, vidno u uniformi i sa bradom, očito predstavlja vojnika Vojske Republike Srpske.

Još jedan, pomalo neobičan detalj je i to što se prisutni ljube triput, što je uglavnom običaj kod Srba i to je manje – više poznata stvar.

Obzirom na to da naši narodi, sa prostora bivše Jugoslavije, uglavnom svadbe organizuju sa zastavama, ovdje vidimo i istaknutu zastavu sa ljiljanima, kojom se uglavnom identifikuju Bošnjaci.

Užičko kolo trese li trese salom.

Možda će neko reći da se to neko onako, iz zezanja maskirao u vojnika s kokardom i šajkačom, ali čemu svrha toga, pa još na bošnjačkoj ili bilo čijoj drugoj svadbi? Uz sve to, taj navodni vojnik Vojske Republike Srpske se fotografiše sa vojnikom Armije Republike Bosne i Hercegovine. Dosta čudno, zar ne, pa čak i da je neka šala?

Label and copyright: Autor Ibro Zahirovic

VIDEO: