web analytics
Članci

ISPOVIJEST HRVATA IZBJEGLICE U NIZOZEMSKOJ: “Ne, nisam bježao ni od Srba ni od Bošnjaka, zvuči čudno ali bježao sam od Hrvata. Evo zašto…”

Tijekom rata je poznato da su mnogi bježali van, pogotovu oni koji su bili iz “mješovitih” brakova.
Tako je i primjer ovog Hrvata, koji je jedva uspio da pobjegne u NIZOZEMSKU.

U ratu nije bilo milosti ni za koga, neke su stvari išle i “nelogičnim” putem, pa je čak bilo primjera da su neki morali da bježe i od “svojih”. A interesantna ispovijest Hrvata glasi:Podržite naš rad tako što ćete na instagramu kliknuti na link ispod i zapratiti nas, mnogo bi nam značilo i HVALA VAM OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/
“A čuj, bio sam u kriznoj situaciji, jedva sam uspio pobjeći u Nizozemsku. U Nizozemskoj sam bio ispitivan koje sam nacionalnosti, od koga bježim i zašto. Lijepo sam im objasnio da sam Hrvat i da bježim OD HRVATA. Bili su u čudu ali okej, pustili su me. Drugi dan su me pozvali na razgovor, opet sam im istu priču ispričao, opet me vrate. Tako je sve bilo 7 dana, sedmi dan kad sam isto rekao oni su mi onda rekli nešto u fazonu ono kaj nas zajebavaš, šta koji vrag bježiš od svojih, onda sam im fino odgovorio.

Vidite, ja imam dva zeta Srbina, primoravaju me da uzmem pušku u ruke i da pucam u njih, kako da pucam na zetove i rodbinu?

Onda su se malo zamislili, skužili o čem se radi i prihvatili najzad moju priču kakva u suštini i jee.”