web analytics
Članci

HIT! Srpski košarkaši u Beogradu slave srebro na Mundobasketu uz pjesmu “Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo?” (VIDEO)

Nakon što su košarkaši Srbije osvojili srebro na Mundobasketu, Novak Đoković US Open a basketaši 3×3 evropsko zlato, proslava u Beogradu jednostavno nije mogla izostati.

Sportisti su najprije dočekani na čuvenom balkonu u Beogradu, ispred koga se okupilo na desetine hiljada ljudi koji su došli da pozdrave svoje sportske heroje. Euforija je trajala do kasno u noć i nastavila se u jednom beogradskom lokalu.

Pjesma koja je privukla pažnju regiona je “Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo”, koju je otpjevao čuveni Dino Merlin. Bez obzira na razne podjele i nedaće koje su snašle ovaj region i kompletno društvo, mora se konstatovati činjenica da ima neka tanka, čudna nit, koja veže Beograd i Sarajevo a tome se svakako može pripisati činjenica koliko su ova dva grada bila kulturno pa i emotivno povezana za vrijeme socijalističke Jugoslavije.

U kadru se može vidjeti i Jokić, kome mnogi zamjere što nije igrao za Srbiju na Mundobasketu, ali zaboravljaju činjenicu da je Srbija na krilima Jokića izborila odlazak na Svjetsko prvenstvo na kome su herojski osvojili srebro.

VIDEO:

Ako želite, podijelite ovaj članak na fejsbuk, klikom ispod: