ZANIMLJIVOST Šta se sve u Srbiji može kupiti za 10 dinara?

ZA DESET DINARA MOŽE DA SE PAZATI NA PIJACI, ALI ČAK I AKO SA OVOM NOVČANICOM UĐEMO U SUPERMARKET NEĆEMO IZ NJEGA IZAĆI PRAZNIH RUKU.

Svaki odlazak u prodavnicu “izbije” nam iz džepa minimum 500 dinara. Zbog toga nam kusur manji od deset dinara često deluje zanemarljivo, pa ga neretko ostavljamo kasirkama ne razmišljajući da i za tu, najmanju papirnu novčanicu, možemo svašta da pazarimo.Podržite naš rad tako što ćete na instagramu kliknuti na link ispod i zapratiti nas, mnogo bi nam značilo i HVALA VAM OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/Da zanemarimo pijacu na kojoj za deset dinara može da se pazari po komad jeftinijeg voća i povrća, čak i ako sa ovom novčanicom uđemo u supermarket nećemo iz njega izaći praznih ruku.

Dve žvake, tri plastične čaše, kesica sode bikarbone, vanilin šećera ili limuntusa retke su stvari koje u supermarketu koštaju do deset dinara.

Nešto je veći izbor proizvoda dostupnih za ovu sumu imamo u malim komšijskim prodavnicama koje izaze u susret poznatim licima nudeći im proizvode na komad. Tako za deset dinara u njima može da se kupi jedna cigareta i to neka najjeftinija, a i ona samo do sledećeg poskupljenja duvana, kada će i njena cena preći ovu magičnu cifru.

Toliko košta i jedno jaje, ali ono najmanje. Za deset dinara lokalni trgovac daće vam dve bombone, ili jedan keks, u kiosku ćete moći da uzmete jedan kliker, a u kineskoj prodavnici šnalu za kosu.

Manje apoteke spremne su da za deset dinara prodaju jedan šumeći ranisan, a u prodavnicama kozmetike može da se kupi pakovanje običnih ili jedna vlažna maramica.

Takođe, ako vam tokom šetnje otpadne dugme, novo će vas u pozamanterijama koštati minimum deset dinara. Mnoge pekare u poslepodnevnim satima nude jeftinije proizvode, pa tada kifla i pereca mogu da se pazare za – deset dinara.

I, na kraju, za mnoge najbitnije, tačno toliko novca biće vam potrebno da od dežurnih preprodavaca kupite stare novine za sedenje kada se uputite na utakmicu.

Evo šta sve košta do deset dinara

Žvaka – 5
Kifla u poslepodnevnim satima – 10
Pakovanje papirnih maramica – 10
Jedna vlažna maramica – 9
Plastična čaša – 3
Plastična šnalica – 10
Cigareta na komad – 10
Jaje na pijaci – 10
Dugme – 10
Stare novine za sedenje na utakmici – 10
Jedan ranisan – 10
Kliker – 10
Jedan keks – 8
Bombona – 5
Kesica sode bikarbone – 8
Kesica limuntusa – 9
Vanilin šećer – 10

(Telegraf.rs, Gorica Avalić/g.avalic@telegraf.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *