web analytics
Članci

VELIKI LJUDI. SRBIN mu s autom SLUČAJNO ubio kćerku Sabinu. Otac Zarif mu OPROSTIO! Pogledajte i zašto…

O SUŽIVOTU BOŠNJAKA I SRBA U NOVOM PAZARU, O TOLERANCIJI I MEĐUSOBNOM RAZUMJEVANJU, SVJEDOČI I OVAJ SLUČAJ OD PRIJE VIŠE OD 35 GODINA. NOVINE SU PISALE OVAKO:

“VELIKO SRCE OCA ZARIFA I MAJKE HAJRE ARIFOVIĆ IZ NASELJA MUR U NOVOM PAZARU”..

Zamolio bih vas da nas zapratite na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/


Sjećanje na događaj o kojem je pričala cijela Jugoslavija..

1982. godina. Dvije porodice iz Novog Pazara nikada neće zaboraviti 18. Mart. Porodice Arifović i Puzović. Srpska i Bošnjačka.

“Tog tragičnog dana, nastradala je šestogodišnja Sabina, kći oca Zarifa i majke Hajre..
Do tragičnog događaja je došlo, u naselju Mur. Nenamjerno, vozač preduzeća Razvitak iz Novog Pazara, Zdravko Puzović, usmrtio je šestogodišnju Sabinu, službenim automobilom..
Tog kobnog dana, djevojčica je pomagala svojem ocu u avliji. Na tren se izgubila i izašla na ulicu, da bi na obližnjoj česmi, sipala vodu u balon. Nesmotreno, pretrčala je ulicu. Spasa nije bilo. Naleteo je automobil, kojim je upravljao Zdravko. Došlo je do kobnog slučaja..
Zdravko je istog trena pokušao pomoći. Sve je učinio što je mogao. Sa ocem Zarifom, djevojčicu je velikom brzinom odveo do Zdravstvenog centra. Plakao, Boga molio za njeno zdravlje. Nažalost, Sabina je preselila na ahiret, na pola puta do beogradskog Kliničkog centra..
U obije porodice nastaje muk, bol i tišina. Strepnja. Šta sutra?
Neki su govorili da se treba svetiti. Drugi, odmah uzvratiti. Treći su već organizovali akcije. Dijete je stradalo. Više ništa nije bitno.
Besa je besa, krv za krv, govorili su pojedinci..
Otac Zarif je bio pribran. Donio je odluku. “ZDRAVKO NIJE KRIV. OPRAŠTAM MU. ON NIJE ŽELIO TU NESREĆU“, govorio je, dok ga je supruga Hajra uplakana grlila i dala podršku u odluci..
Rodbina i prijatelji sa obije strane su se sastali. Donijeli su “MIR” u obije kuće. Nesreća je zaprijetila da od ove dvije Pazarske porodice stvori trajne neprijatelje, na sreću, Zarif i Hajra nisu joj dali šansu. Zdravko je pokazao kako se treba ophoditi i u najtežim situacijama. Pokazao je da je zaista čovjek..
Nakon dženaze, postali su bliski prijatelji..
Aferim.”
Ako želite, podijelite ovaj članak na fejsbuk, klikom ispod: