web analytics
Članci

Slovenac Joško se nedavno oženio. Na svadbu mu došli drugovi iz JNA, Salih i Aco! (VIDEO)

Slovenac Joško nije mogao da sakrije svoju sreću, uzbuđenje i suze kada su njegovi stari drugovi iz JNA, Salih i Aco, sišli sa voza. Nisu se videli punih 33 godine, još od vojne službe, ali ovog juna su došli na Joškovu svadbu!

“Danas je moje venčanje. S leva na desno, JA des. Joško Ben, u sredini poručnik Salih Avdić i razvodnik Aco Krstevski. Nismo se videli 33 godine, a danas su mi došli stari drugovi na svadbu”, napisao je na srpskom jeziku, sa malo slovenačkog, ispunjen uzbuđenjem. Joško, Slovenac, nije mogao da sakrije svoje iskreno oduševljenje što se posle toliko godina konačno susreo sa ljudima sa kojima ga je vezivalo iskreno prijateljstvo.

Domaćin i mladoženja Joško ponudio je kafu, rakiju i pivo svom nekadašnjem nadređenom, poručniku i drugu iz JNA. Obojica su bili podjednako uzbuđeni, ali su se za trenutak zastali u vojničkom stavu. Nakon toga, usledili su dugi zagrljaji bez reči, praćeni suzama.

Ovaj dirljiv susret je zabeležen video-snimkom, koji je tada buduća supruga Joška, a sada već uveliko supruga, snimila. Snimak je izazvao suze, nostalgiju i osmehe, te je podeljen u popularnoj Fejsbuk grupi “Pronađi drugove iz bivše JNA”, koja okuplja skoro 250.000 ljudi iz svih nekadašnjih republika SFRJ.

U ovoj grupi se dele fotografije iz vremena vojske i pronalaze se stari drugovi čija su prijateljstva, iz vremena kada nije bilo važno ko je ko i ko je šta, opstala uprkos vremenu.

Kurir.rs

VIDEO:

https://www.facebook.com/josko.ben/videos/752698599976641/?idorvanity=1426107641004634