web analytics
Članci

Sergej Trifunović: “Četnicima trebaju ustaše, a ustašama četnici da bi jedni druge držali u mržnji.” (VIDEO)

Trifunović je govorio o svom društvenom angažmanu te zašto je jedan od najglasnijih kritičara Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja u Srbiji.


Govoreći o pozdravu “Za dom spremni”, glumac Sergej Trifunović kazao je da se te stvari ne rade i uporedio to s “retardacijom hrvatske vlasti”, piše hrt.hr.


“Svi šute dok bombe padaju na susjedovo dvorište. A moramo shvatiti da, kad pada susjedovo dvorište – pada i tvoje. Izgubili smo empatiju jedni prema drugima, a imamo puno zajedničkog. Opterećuju nas isti problemi – sakupljamo lijekove za djecu, mladi nas napuštaju…”, nabrojao je u emisiji Nedjeljom u dva.Zamolio bih vas da nas zapratite na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/
Ponovio je da na ovim prostorima danas “idioti mogu postati vlast”, dok u “bivšoj Jugoslaviji direktor pečenjare nije mogao postati institucija i ministar”.

“Ustašama su potrebni četnici, a četnicima ustaše. Vojislav Šešelj, koji je osuđeni zločinac kojeg Aleksandar Vučić dočeka i izgrli, izgazi hrvatsku zastavu i nastavi sjediti u Skupštini. Jer on je Vučiću duhovni otac. S druge strane, jedan ekstremno desni hrvatski novinar zove Šešelja da mu se javi u emisiju – kazao je, između ostalog, Sergej Trifunović.

Ista ekipa koju Trifunović naziva “gamad” i u Hrvatskoj i u Srbiji ostaje na vlasti. U jednom je trenutku kazao i da je Hrvatska ostala zakinuta što nije u posjet primila jednu tako “posebnu pojavu” poput Aleksandra Vulina. Za njega je kazao da je bio veliki komunista koji je postao veliki pravoslavac.

Smatra da umjetnik ne može biti gluh i slijep na sve što se događa oko njega, kao i da građani moraju imati otvorenu građansku svijest. Na pitanje šta je cijena slobode, odgovorio je: “Sloboda nema cijenu.”

U emisiji urednika Aleksandra Stankovića, Trifunović je govorio o odnosu s Emirom Kusturicom, Aleksandrom Berčekom i Batom Živojinovićem, koje poštuje kao umjetnike. Smatra da čovjeka treba odvojiti od njegovog političkog opredjeljenja.

Spomenuo je i da je njegova majka išla u razred s pokojnim generalom Slobodanom Praljkom u mostarskoj gimnaziji.

“Majka mi je rekla da su ga zvali Slino jer nije znao ‘oseknuti’ nos”, rekao je i dodao da je Praljak, koliko on zna, preoteo ženu Goranu Babiću, koji je, također, bio u istom razredu.

VIDEO:(radiosarajevo.ba)

Ako želite, podijelite ovaj članak na fejsbuk, klikom ispod: