web analytics
Članci

PROKUPLJE, 1987. Mađioničar, tokom nastupa, hipnotisao vojnika JNA. Sreća, pa tad to niko nije snimio i objavio u medije.

Evo jedan pomalo smiješan događaj negdje april mjesec 1987. god., u Prokuplju. Izašli subotom u grad ja, moj zemo intedantski ćato i ćato u mom teh. vodu kojeg sam naslijedio nakon skidanja (obojica majska klasa 86.-87.).

Foto ilustracija:

https://www.facebook.com/jna1951/photos/a.780495638682643/4431972630201574/?type=3

Šetamo po gradu i vidimo neki plakat o gostovanju poznatog mađioničara za koga smo znali da nastupa širom Jugoslavije. Nismo planirali ući ali kad nam je redar na vratima rekao da možemo džabe ući ušli smo iz znatiželje. Dvorana je bila puna i vidio sam da ima unutra osim civila još dvije grupe vojnika po 3-4 da sijede ispred nas. Počelo je i mađioničar izvodi trikove sa kartama, golubovima u šeširima, novcu koji vadi iz sve mogući položaja itd. i na red dođe njegova tačka sa uzimanjem osoba iz publike gdje kao šestog pozva i jednog vojnika koji je nevoljno odazvao se ali je izišao na binu. U pitanju je bila tačka sa hipnotisanjem i izvođenje radnji koje naređuje mađioničar. Sve je bilo normalno u tome dok im tako u hipnotisanom stanju nije naredio da se skinu do gaća. I stvarno skida se i vojnik do gaća sa ostalim u grupi i ne znamo je li to kraj. Neugodno je nama to gledati ali ustaje jedan vojnik kolega tog naivnog vojnika i odlazi na binu budeći hipnotisanog vojnika i izvlačeči ga van osvijetljenog podijuma uz tihe psovke mađioničaru. Sreća za tog vojnika nije bilo nikvog slikanja i objave u kakvim novinama i u kasarni niko nije znao za to jer mi koji smo bili tu nismo nikom pričali o tom događaju.