web analytics
Članci

PONOS ZAJEDNIŠTVA! Muslimani iz Rožaja dali novčani prilog za pravoslavnu crkvu! (VIDEO, FOTO)

Donatori sa ovog spiska su muslimanske vjeroispovijesti. Pomoć za renoviranje bogomolje druge vjera dokaz je da smo svi ljudi, braća koja pomažu i poštuju jedni druge…

Iz Parohije poručuju da ovakvi gestovi dobrih ljudi su upravo želja da svi treba jedne druge da poštujemo i prihvatimo onakve kakvi smo. Ističu i da su nas političari i ideologije razdvojili ali da nas ovakva dobra djela treba da spajaju i mire.

“Zahvaljujemo se Agović Rusmiru koji je sa svojim prijateljima iz Frankfurta prikupio novčana sredstva za obnovu crkve Ružice.Na taj način pokazali su svoju ljubav, zelju da nam pomognu i time pokazali svoje prijateljstvo.Ovo nam puno znači,a prije svega sto znamo da brinete o prijateljima.Takođe se zahvaljujemo Dejanu Konataru koji je samovoljno inicirao i svojom ljubavlju prema crkvi učinio veliko delo pokrenuvši ovo prikupljanje od svojih prijatelja.U ime crkve Ružice svima blagodarimo u zdravlju bili” ,poručili su iz rožajske Parohije.

Crkva je podignuta u doba Nemanjića a od strane Turaka srušena 1684.godine. Opet je podignuta 1924. i opet srušena od strane muslimana i pravoslavaca komunista 1947. godine. Treći put je podignuta 1992. godine na novoj lokaciji.

U Rožajama većinsko stanovništvo je muslimanske vjeroispovijesti. Crkva posvećena rođenju Svetog Jovana Krstitelja je sada doživjela i da njenu obnovu pomažu pripadnici druge vjere. To nam svakako vraća nadu u bolje dane i uvjerava da su nas ružna dešavanja iz prošlosti, kroz greške naših predaka, poučili kako ne treba da postupamao već da zajedno, u miru,poštovanju i međusobnom uvažavanju živimo solidarni u slozi.

VIDEO:

kodex.me