web analytics
Članci

OVO NISTE ZNALI Albanac poklonio Srbinu skupa invalidska kolica. Evo o čemu se tačno radi… (FOTO)

Bujar Nedžipi, vozač preduzeća „Mimoza“ iz Preševa, poklonio je Udruženju paraplegičara u Vranju električna kolica do kojih se veoma teško dolazi.

Ako se kupuju, skupa su, koštaju oko 245.000 dinara. Ako se na njih čeka u redovnoj proceduri, hendikepiranim osobama je potrebno osam godina.Podržite naš rad tako što ćete nas zapratiti na INSTAGRAMU klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA VAM OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/

Srđan Trajković, predsednik Udruženja paraplegičara, kaže da je u Uslužnom centru, na svom radnom mestu pored aparata za fotokopiranje, u jednom trenutku spazio čoveka kome je potrebna pomoć.

– Prijatelju, treba da izvadim uverenje o državljanstvu. Albanac sam, ne snalazim se – rekao je.Trajković je u kolicima, od šaltera do šaltera pokupio obrasce, popunio ih, fotokopirao, predao i posle petnaestak minuta Nedžipi je imao uverenje o državljanstvu. Dok ga je držao u rukama zagledao je ne verujući da je tako brzo završio.– Prijatelju, od mog hvala vi nemate ništa. Hoćete li mi dati vaš broj telefona? – pitao je Nedžipi, vozač na linijama Preševo-Ber, Preševo-Štutgart i Skoplje-Brisel.

– Sve je u redu, prijatelju. Bog je gore, on sve vidi. On nas je spojio, on će ovo da reši – odgovorio je Trajković. Potom su se i razišli.Trajkoviću je zazvonio telefon.

– Prijatelju, vraćam se iz Švajcarske. Sada sam kod Kruševca. Hoću da se vidimo u Vranju za tri sata da ti dam mali poklon – rekao je Nedžipi.

Kada su se sreli, Trajković je imao šta da vidi: Nedžipi je kupio i doterao nova kolica za prevoz hendikepiranih osoba.

– Poklanjajući ta kolica, učinio sam najmanje što je trebalo. Taj moj gest je samo odgovor na ljudski postupak mog nepoznatog prijatelja u kolicima. Drugo, u tom poklonu, u tom gestu je deo mene, deo moje duše, deo mog srca, mog vaspitanja koje nosim iz moje porodice – rekao je Nedžipi.
(blic.rs)