web analytics
Članci

Ovo je ljubavna priča o Albanki i Srbinu. Ne smetaju im nacionalne i vjerske razlike. Pogledajte njihovu priču… (VIDEO)

Albansko-srpski brakovi u prošlosti, a i sada, prava su rijetkost. No, ovaj je trend počeo rasti. Veliki broj mladih Albanca sa sjevera Albanije – emigrirao je u inostranstvo, a u mlade Albanke – sve se više zaljubljuju Srbi iz Srbije.

Reporter Al Jazeere Avni Ahmetaj posjetio je bračni par Đurić iz općine Istok na Kosovu.

Žarko i Drita su se i vjenčali. Drita je iz Albanije a Žarko, kosovski Srbin. Kažu da su se zaljubili na prvi pogled.

I u vatru zajedno

“Ako sada ja u vatru uđem i ona će poći samnom sto posto jer ja znam nju. Nema sile koja može da nas razdvoji mene i nju. Nisam ja uzeo nju što je ona Albanka pa da ja pretim nekome, tu imam mnogo prijatelja koji su dolazili da mi čestitaju što sam se oženio sa njome, nego što je volim. Ne što ih mrzim pa sam uzeo Albanku, nego što je volim.”

Isto se osjeća i Drita. Iako ne govori srpski jezik, nekoliko riječi koje Žarko zna na albanskom, dovoljne su da bi se razumjeli. Ne smeta im, kažu ni to što su različite vjere. Drita je katolkinja a Žarko pravoslavac.

“Sa Žarkom se dobro slažem. Stvarno nemam ni jednu primjedbu. Veoma je dobar čovjek. Ima i mnogo drugih mješanih brakova. Mi smo se vidjeli kada je njegov komšija oženio djevojku iz našeg sela u Albaniji. Tamo smo se upoznali i nakon tri nedelje vjenčali”, priča Drita.

VIDEO:

Zapratite na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/

Izvor: Al Jazeera