Ona je iz Amerike, on iz Indije. Zbog ljubavi su se našli na pola puta, u Srbiji. (FOTO)

Kad čujete ljubavnu priču momka iz Indije i devojke iz Amerike možda ćete dati drugu šansu online dejtingu. Gopal Solanki (37) i Džin Roberts (36) upoznali su se na OKCupid u sred pandemije korone. Posle nekoliko meseci dopisivanja odlučili su da nastave da se viđaju i u real life i pronašli su način da zaobiđu sve zabrane putovanja zbog pandemije.

Ja sam iz grada Pune u Indiji. Radim kao kondicioni trener i pre Covid-19 imao sam puno posla a i sam sam se takmičio u bodibildingu svake godine. Međutim, zbog pandemije sam izgubio posao i odlučio sam da to vreme iskoristim da završim svoje školovanje online. Kako je vreme prolazilo pomislio sam da ako mi je super išlo sa obrazovanjem na ovaj način, možda mogu da potražim i nekog posebnog, isto tako na internetu. Registrovao sam se na OkCupid i upoznao Džin – kaže Gopal.

Njegova devojka Džin je iz Čikaga. Radi kao socijalni radnik u jednoj osnovnoj školi i u razgovoru za Noizz kaže kako su posle nekoliko meseci Gopal i ona poželeli i da se uživo upoznaju i tada zapravo kreće njihova priča.

  • Gopal je predložio da se nađemo u Srbiji jer je negde na pola puta između Indije i Amerike, a nije ni bilo nikakvih ograničenja kada su u pitanju strani državljani. Ja sam htela da se nađemo negde gde je toplo, ali on je baš bio uzbuđen da provede zimu negde gde ima snega – kaže Džin.

Indija je bila zatvorena za turiste zbog korone i imali su tek nekoliko opcija gde bi mogli da se nađu, a Srbija je bila jedna od njih. Gopal kaže da je proveo nekoliko nedelja istražujući sve potencijalne destinacije, ali se zaljubio u Srbiju i sve ono što je o njoj pročitao, o srpskoj kulturi, ljudima, o tome kako se ovde živi, o našoj prirodi.

  • Pogledao sam puno snimaka iz Srbije i isčitao tuđa iskustva. Dopala mi se priroda, prelepe planine, reke… Voleo bih da smo mogli da dođemo preko leta ali bez obzira i zima u Srbiji je ispala super, naročito Zlatibor – kaže Gopal.

Proveli su dve nedelje ovde. Kažu da su razočarani što nisu mogli da dožive noćni život o kom su već čuli dosta, ali im se dopalo sve što su videli.

  • Beograd je stvarno divan, tu smo bili prvih nekoliko dana. Naš prijatelj Đorđe nam je dao super predloge šta sve možemo obići pešice, po centru grada, neke kul galelrije, pijace… Najbolje iskustvo mi je ipak bilo na Zlatiboru gde smo uzeli apartman i ostali šest dana. Tamo smo proveli Božić i super je što je padao sneg. Obišli smo i neke pećine oko planine ali je najbolje od svega što smo se na Zaltiboru i verili – priča Gopal.

Pričaju kako im je najveće iznenađenje bila hrana koja je “uvek preukusna i sveža”. Malo ih je zateklo to što svi voze brzo ali najjači utisak iz Srbije nose o ljudima koje su upoznali.

  • Svi su nam baš pomogli savetima gde da odemo, šta da vidimo, a uz to mnogo su manje opterećeni pandemijom nego u Americi i ne pričaju samo o restrikcijama, bolesti i slično. I to mi je baš bilo olakšanje. Pri tome svi su iskreno bili prijateljski nastojeni, niko nije usiljen – dodaje Džin a njen verenik kaže da nije mogao da veruje da su ljudi spremni da razgovaraju sa strancima iako je epidemija u toku.

Kada sam putovao iz Indije do Duabija, svima su pokrivena lica maskama i izbegavaju bilo kakav kontakt sa drugima. Očekivao sam da me i ovde isto sačeka, ali ne. Svi su bili voljni da pomognu da se snađemo, da nas upute gde da odemo…

Plan je, kako nam kažu, da Gopal aplicira za američku vizu a onda sledi i venčanje. Naravno, na leto povratak u Srbiju.

Izvor:
Noizz.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.