Odakle 10ogodišnja djeca sa Balkana znaju za ustaše, četnike, balije, psovanje i vrijeđanje starijih na društvenim mrežama?

Uvjeren sam da ste se barem jednom sreli sa komentarom mržnje od strane djece, ali u bukvalnom smislu djece od 10ak godina, čak koja godina manje više.

Ukoliko ste recimo na društvenoj mreži TikTok koja je u drastičnom usponu, pored beskrajne zabave, vidjećete i onu drugu, lošiju stranu a to su komentari i video klipovi koji promovišu mržnju.

Neki od primjera mržnje su sljedeći:

“**bem li vam majku ustašku/četničku/balijsku”.

“Ubij, zakolji da Hrvat/Srbin/Bošnjak ne postoji”.

“Pi**e jedne balijske/ustaške/četničke”.

Postavlja se logično pitanje, odakle toj DJECI “inspiracija” za takve komentare? Odakle u djetetu od 10 godina toliko zla, da to ispoljava kroz najružniji mogući način, vrijeđajući druge ljude, druge etničke pripadnosti?

I ne, ne krivim tu djecu zbog tih komentara. Za takve komentare krivim isključivo RODITELJE koji tu djecu nisu vaspitali u dovoljnoj mjeri, jer te roditelje ne zanima šta im djeca rade po internetu. Kupe im dobre telefone, daju im u ruke i misle da su riješili probleme, da će dijete biti zadovoljno s telefonom i da im neće smetati.

Dragi roditelji, djeci posvetite mnogo više pažnje. Ne možete roditi dijete i prepustiti da ga telefon i internet odgajaju. Koga god je internet odgajao, taj sigurno neće biti čestit čovjek, čestit domaćin, uzoran roditelj! Vaše dijete će od nekontrolisanog interneta postati bezosjećajna zvijer!

Uz naravno, ČAST IZUZECIMA.

Sve ove i nažalost mnogo gore komentare možete pronaći na društvenoj mreži TikTok

Šta vi mislite o svemu ovome, pišite u komentar.

Usput nas zapratite na TikToku (ispod) gdje se borimo upravo protiv mržnje i ovakvih komentara!

https://www.tiktok.com/@official.bih.srb.hr.cg