web analytics
Članci

Najbolji drugovi iz vojske nisu se čuli 36 godina. Onda je jedna poruka promijenila sve! (FOTO)

Poznati loznički bajker Baja Đelić, vlasnik jedinog „harli dejvidsona“ u ovom kraju, zahvaljujući bajkerskim vezama pronašao je svog druga iz vojske s kojim se nije čuo ni vidio 36 godina.

Napomena: Ovaj tekst je iz 2014. godine.

Njih dvojica su konačno u martu uspostavili kontakt preko društvene mreže Fejsbuk, nakon čega se Đelić nije mnogo dvoumio da li da krene put Makedonije i sretne se sa svojim drugom Krstom Krstevim iz Strumice.

– Bio je to dirljiv susret jer se nismo videli ni čuli još od 1978. Zajedno smo bili u JNA u Skoplju, ali je život učinio svoje pa se više nismo sreli do sada – priča Baja koji je na put dug 700 kilometara u jednom pravcu krenuo sa drugarom bajkerom Džerijem iz Beograda.

Krsto je takođe zaljubljenik u motore i bajkerski život, ali je poslije smrti brata blizanca Kire doživio stres, dobio povišen šećer, pa je prestao da vozi.

– Kiro je 2007. doživeo srčani udar, a Krsto je njegov motor poklonio bajkerskom klubu „Potpat“, u čijem kafiću i dalje stoji izložen na zidu. Krsto se i dalje druži sa bajkerima i sa nima sam posjetio i Dojransko jezero. Pred povratak za Loznicu, strumički bajkeri su organizovali i oproštajno veče, a na moj poziv da uzvrate posjetu odgovorili su pozitivno. Očekujem ih na nekom od moto-skupova u Loznici – priča Baja.

6yka.com