web analytics
Članci

Nacionalistički huligani zapalili ikonu u manastiru Sv. Varvare! Gradonačelnik Novog Pazara i efendija Balić odmah ponudili pomoć igumanu Gavrilu! (FOTO)

Nacionalistički huligani su nedavno zapalili ikonu u manastiru Sv. Varvare u Lukocrijevu, u Sandžaku.

Zapratite nas na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i efendija Suad Balić su se odmah uputili kod igumana Gavrila Božinovića, kako bi ponudili pomoć u sanaciji štete i istakli zajedničku osudu ovakvog vandalizma.

Na sanaciji štete radiće zajedno i Bošnjaci i Srbi a vandali nemaju vjeru i naciju, ma kako se zvali i prezivali.

Tekst prenosimo u cjelosti:

“AFERIM ZA BRZU REAKCIJU GRADA NOVOG PAZARA, ISLAMSKE ZAJEDNICE I NADLEŽNIH ORGANA. VANDALI ĆE BITI PRONAĐENI I PROCESUIRANI A GRAD NOVI PAZAR ĆE SANIRATI NASTALU ŠTETU NA POMOĆNOJ PROSTORIJI CRKVE U SELU LUKOCRIJEVO.Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, sa imamom džamije u naselju Varevo, Suadom ef. Balićem i svojim pomoćnicima, obišao je danas igumana Gavrila Božinovića u selu Lukocrijevo i ponudio pomoć u saniranju štete, nastale vandalskim činom o kojem sam pisao. Našlo se vremena i za kahvu i za muhabet gdje su svi zajedno ustanovili da ovo nedjelo ne može poremetiti vijekovima dobre međunacionalne odnose u ovom selu. Na sanaciji štete radiće zajedno i Bošnjaci i Srbi a vandali nemaju vjeru i naciju, ma kako se zvali i prezivali.E to je naš Novi Pazar.”

https://www.facebook.com/StariDedoNP/posts/1640755382759751