web analytics
Članci

LAGALI SMO I TITA I JUGOSLAVIJU! Evo kako… (VIDEO)

Sjećate li se brojnih izjava, brojnih poruka bratstva i jedinstva, kako za vrijeme Tita, tako i nakon Tita onih 10ak, 11 godina?

Ako ste zaboravili, idemo malo da se podsjetimo…

Druže Tito, mi ti se kunemo

Pjevali smo čuvenu pjesmu “Druže Tito, mi ti se kunemo”.

LAGALI!

VIDEO:

Plakanje za Titom

1980. godine plakala je cijela Jugoslavija. Mada, sudeći po tome šta smo kasnije uradili, te suze su bile prilično labave.

LAGALI!

VIDEO:

Hajduk : Crvena Zvezda 4.5.1980 – Poljud SplitSvi su tada na stadionu Torcida, Delije, Hrvati, Srbi i svi ostali koji su tada bili na Poljudu plakali i zajedno pjevali Druže Tito mi ti se kunemo. Ko braća.Zasluge: Komunisti Jugoslavije

Gepostet von Stranica ljubavi izmedu Srba, Hrvata i Bosnjaka. Sirimo ljubav a ne mrznju am Samstag, 4. Mai 2019

Služenje i zakletva JNA

Naši narodi su služili zajedničku armiju, davali zakletvu da će čuvati bratstvo i jedinstvo i teritorijalni integritet SFRJ.

LAGALI!

VIDEO:

Zakletva JNA u Sarajevu

Zakletva u Sarajevu! "Ja, svečano se obavezujem, da ću braniti nezavisnost, suverenitet, teritorijalnu cjelokupnost i ustavni poredak naše zajedničke domovine JUGOSLAVIJE…"

Gepostet von Jugoslovenska Narodna Armija am Dienstag, 31. März 2020

Dan mladosti 1979. godine (i svih drugih godina)

“Ovu zemlju i ovaj narod ništa ne može slomiti. Ni danas, ni sutra, nikada!”, rekla je omladinka Hiseni, koja je predala posljednju štafetu drugu Titu.

LAGALA!

VIDEO (38:07 min):

Tito: “Jugoslavija ima čvrsto jedinstvo”

Da li je Tito znao da će se država raspasti, to vjerovatno nikad nećemo saznati, ali gledajući iz ove perspektive, po prvi put možda bi mogli reći da je ova izjava Tita bila ili laž ili naivnost.

VIDEO:

Na kraju, naravno, treba reći ČAST SVIMA KOJI SU ISKRENO VOLJELI JUGOSLAVIJU. Možda je čak i 90% bilo ljudi u SFRJ koji su voljeli tu našu bivšu državu a 10% onih koji su je mrzili, ali nažalost, gledamo onaj krajnji rezultat.

Tih, hajmo reći 10% je nadjačalo tih 90% i na kraju je bilo kako je bilo.

Bilo je tu iskrenih zakletvi, iskrenih izjava, iskrenih pjesama o bratstvu i jedinstvu, ali opet ponavljam, krajnji rezultat se gleda a taj krajnji rezultat je rekao sve, NA VELIKU ŽALOST.

Kako danas prepoznati ljude koji su iskreno voljeli, pa čak i danas vole državu SFRJ? Ne ustručavaju se da to iskažu na društvenim mrežama.

Podržite naš rad tako što ćete na instagramu kliknuti na link ispod i zapratiti nas, mnogo bi nam značilo i HVALA VAM OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/