Kako da na svom mobitelu izmjerite tačnu udaljenost neka dva grada, bilo gdje u svijetu i čak i to koliko bi taj put koštao? (FOTO)

Da li ste se ikada pitali u nekom trenutku koliko su neka dva grada udaljena jedan od drugog? Da li vas je zanimalo da to saznate baš istog momenta i uz sve to, koliko bi taj put koštao? Neki od vas će to trebati iz potrebe, mada često se desi da vam ta informacija treba čisto onako iz radoznalosti.

Naravno, neki to od vas i znaju, ali postoje oni koji ne znaju a kojima je to potrebno. Pa da pređemo odmah na stvar.

Aplikacija koja vam je potrebna za ovo je “ViaMichelin”. Nju možete skinuti na linku ispod, ako imate android a ako imate iOS, onda mislim da ćete je lako naći u vašoj App Store prodavnici.

Ovako izgleda aplikacija

Link za android telefone: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.viamichelin.android.viamichelinmobile

Nakon što ste instalirali aplikaciju, pokrenuli ste je, trebaćete da se registrujete. Nakon lagane registracije, aplikacija je spremna za uslugu.

Prvi korak je da odete na ovu opciju u gornjem lijevom uglu.

Drugi korak je da kliknete na opciju ROUTE PLANNER.

Treći korak je da unesete bilo koje dvije lokacije. Možete unijeti svoju, pa lokaciju za koju želite znati koliko je udaljena od vas ili umjesto vaše upišete drugi grad, ulicu… i ispod takođe. Recimo vi ste iz Sarajeva/Beograda/Zagreba/Podgorice ali vas zanima udaljenost recimo Rijeke i Niša, Novog Sada i Tuzle, Dubrovnika i Banjaluke, itd…

Dodatno, ako želite još da vidite i koliko bi taj put koštao, imate opciju ADD MY CAR, kako se vidi u prethodnoj slici, gdje bi ste upisali koje auto vozite i kolika je trenutna cijena goriva na pumpi gdje inače sipate dizel, benzin, plin… S tim da, ove podatke ne morate unositi, aplikacija će vam svejedno otprilike izračunati koliko košta put, s tim da bi unošenjem ovih parametara imali približniju sliku cijene koštanja puta.

Na kraju, (primjer udaljenosti BEOGRAD – SARAJEVO) sve to izgleda ovako:

Da sumiramo. Ovo je isključivo ONLINE aplikacija, dakle potreban vam je internet za njenu upotrebu. Ako imate konstantan internet, ovu aplikaciju možete koristiti da vas non stop navodi. Ona vam daje informacije udaljenosti dva mjesta, koliko bi koštao put prelaska s jedne na drugu zadatu lokaciju i tri predložene rute od kojih je te tri jedna najbrža, druga najbliža. Imate vi tu još nekih opcija da se zabavite, ali te dodatne opcije ostaju na vama, da improvizujete po svojoj želji.

Ako negdje putujete, sretan put i pažljivo vozite!

BONUS:

Ukoliko želite da na telefonu imate dodatnu, BESPLATNU navigacionu aplikaciju, koja će vas voditi bilo gdje a NE TREBA vam internet, javite nam se u DM na instagram.

Naš instagram: www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg

Možda vas zanima i ovo da pročitate: