web analytics
Članci

Jeste znali koji je Zdravko Čolić imao nadimak na početku karijere? Jeste li ga čuli kako na nemačkom peva? Poslušajte. (VIDEO)

Pikanterije iz mladosti Zdravka Čolića uvek su poslastica za njegove mnogobrojne fanove. A kladimo se da ni oni najokoreliji ne znaju ovaj detalj iz života jedne od naših najvećih zvezda.

Kada ste najveća muzička zvezda na prostoru Jugoslavije, logično je da uz to ide i buran život. Kada je Čola opisao detalje svog prvog seksa, i to sa čobanicom, to je izazvalo pravu histeriju. Ispričao nam je i kako je i on sam jednom prilikom jurio za devojkom iz publike i pevao joj pod prozorom. A pre par meseci otkrio nam je i koje su to tri pesme koje su mu promenile život.

Dosta toga o njegovom životu znamo, ali ovo većina sigurno nije čula!

Kao i svi ostali, i Zdravko je na početku karijere morao da se snalazi. Tako je ostalo zaboravljeno njegovo rano “umetničko” ime – Dravko.
Imenom Dravko služio se na prostoru Nemačke gde je takođe pevao.

Ovo se dešavalo oko 1974. godine, kada je Zdravko, pardon – Dravko, sklopio ugovor sa nemačkim ogrankom kompanije Worner Music Group, pa je u sklopu toga za nemačko tržište snimio i nekoliko singlova. Kako je prosečnom Nemcu vrlo teško da izgovori Zdravko, ostao je Dravco. Međutim, Dravko je na kraju digao ruke od građenja karijere u Nemačkoj, budući da nije bio spreman da se tamo preseli. Sada je od svega toga na Jutjubu ostalo par snimaka, ispod kojih ćete naći komentare začuđenih Čolinih fanova.

Dravko ili Zdravko, u svakom slučaju peva sjajno!

VIDEO/AUDIO:

(blic.rs)