web analytics
Članci

JESTE JE ZABORAVILI? Bila je seks simbol 80-ih, a onda je potpuno nestala sa scene! Evo kako danas izgleda (VIDEO)

Bila je pandan Lepoj Breni i vlasnica brojnih hitova, a onda je krajem osamdesetih nestala sa javne scene.

Pevačica Gordana Adamov, kojoj je voditelj Milorad Ilić Minimaks dao nadimak Lepa Lana, 1983. godine bila je jedna od najpopularnijih pevačica bivše Jugoslavije.

Nikada više nije snimila nijedan album.


“Te davne 1983. godine snimila sam svoj prvi album ‘Ja sam Lana’, a za to je najzaslužniji Milutin Popović Zahar, koji me je i otkrio. On se posvađao sa Lepom Brenom i ‘Slatkim grehom’, prekinuo saradnju s njima, pa je kao pandan Lepoj Breni otkrio mene, a nadimak Lepa Lana nadenuo mi je pokojni Minimaks. Posle prvog albuma i uspeha koji sam doživela, povukla sam se sa javne scene, a najveći razlog tome bile su otvorene pretnje kolege koji je rekao da će ubiti i mene i moje dete ako ne prestanem da snimam albume. Taj čovek mi je otvoreno pretio, a sada kada se sretnemo, on je sav divan, čak me i zagrli. Jednostavno, nisam trpela autoritete, imam stav i karakter koji nije mogao da podnese naređenja. Sve sam prekinula i otišla u Ameriku”, rekla je jednom prilikom Gordana Lana Admov.

VIDEO:

Njena pojava na estradi trebalo je da zaseni slavu Lepe Brene i od nje napravi njenu glavnu konkurenciju. Njih dve su bile u odličnim odnosima.

“Upoznale smo se u jednom hotelu, u kome je ona započela svoju karijeru i u to vreme bila je ono što je narod u Srbiji voleo, rasna žena sa svim atributima. Bila je divna i lepo smo se slagale. Nisam želela da me porede s njom, želela sam da budem drugačija, bila sam svoja. Kada se sretnemo, lepo se ispričamo”, dodala je tad Lana.

Pevačica, iako nikada više nije izdala album, nije prestala da peva.

Evo kako izgleda danas: