“Ja, Velimir M. sam u Požegi, 29.11., izvjesio zastavu Jugoslavije! Evo i zašto…” (FOTO)

Muškarac (47) izvjesio je u Jakšiću kraj Požege u utorak, 29. studenog, na datum kada se nekad slavio Dan Republike SFRJ, zastavu bivše države Jugoslavije na svoju kuću.

Nakon burne reakcije susjeda uslijedila je i prijava, a kako je izvijestila PU požeško-slavonska, zbog vrijeđanja moralnih osjećaja svojih sugrađana.

Velimir Meničanin koji je izvjesio zastavu, ispričao je za Plus portal kako nikome ništa nije htio dokazati ili poručiti tom zastavom, već da je ona bila za njega jer, kako kaže, poštuje državu u kojoj je rođen i othranjen.

Ta država me napravila čovjekom kakav jesam i od svoje prošlosti ne mogu pobjeći. Iz tog razloga poštujem tu državu kakva god da je bila – možda nekom nije valjala, no meni jest – objasnio je.

Čitam u medijima da sam vrijeđao moralne osjećaje građana. U slijepoj ulici, čije osjećaje? Mogli su biti povrijeđeni osjećaji samo onoga tko je htio biti uvrijeđen. Ovo je slijepa ulica, znači tu nitko ne dolazi osim nas par ljudi koji tu živimo i sad je taj netko imao potrebu doći u nju i biti uvrijeđen. Što da mu ja radim – rekao je.

Iznenadio se kada mu je policija došla na vrata, no kaže – bili su korektni. Na pitanje zna li tko ga je prijavio, kaže da ne zna jer je prijava bila anonimna te da je morao skinuti zastavu i predati je policajcima.

Siguran sam da to nije nitko od mojih susjeda jer ovdje je netko došao s namjerom da to slika i prijavi. Policija je dobila fotografiju. Susjedi bi došli pješke, ne autom, a ja sam čuo da je ispred kuće stao auto i brzo se odvezao. Žao mi je samo što nisam pogledao ili izašao da vidim što se događa – rekao je te dodao kako je tek kasnije shvatio o čemu se radi.

Nakon svega, Meničanin kaže kako će i iduće godine postaviti zastavu, no stavit će je u dvorište.

24sata.hr