web analytics
Članci

Ivana A: “Moja mama je iz Sl. Broda (HR) a tata iz Sonte (SRB). Ja iz Srbije udata u Hrvatsku. Nikad nismo spomenuli nacionalnosti i živimo predivan život.” (FOTO)

Brakovi između Hrvata i Srba ali i ostalih etničkih grupa, bili su česti u Jugoslaviji, posebno u 1960-ima, kada su mnoga djeca iz tih brakova sebe smatrala Jugoslavenima, a ne Hrvatima ili Srbima.

Međutim, ratovi koji su pratili raspad Jugoslavije u 1990-ima uzeli su svoj danak na tim brakovima i doveli do rušenja tog bračnog koncepta, masovnih migracija i smanjenja kontakata između različitih grupa.

Pozdrav, čitam vaše objave često. Ne treba biti mržnje između naroda. Kod mene je krenulo tako da je tata iz Srbije, a mama je bila iz Slavonskog Broda, u Hrvatskoj. Nakon 47 godina braka bili bi još uvijek zajedno da nismo izgubili mamu 12.12.2021. zbog teške bolesti. Kod mene je ista priča – ja sam iz Sonte u Srbiji, a suprug iz Dalja u Hrvatskoj. Sada će 27.06. biti da smo dvadeset godina u braku – vjenčali smo se 2003. godine. Nikada nismo ništa spomenuli u vezi nacionalnosti iako su moji ujaci jako loše prošli u Dalju, ali nema mržnje. Imamo tri blaga – naše kćeri koje su nam sve na ovom svijetu. Čovjek je čovjek, nije bitna nacionalnost – svi smo mi isti na ovome svijetu zato se poštujte i volite.

Ivana Antonić