web analytics
Članci

ISPOVIJEST HRVATICE KOJA JE ODUŠEVILA REGION “Kako mogu mrziti Srbe i Bosance kada smo isti narod? U Bosni i Beogradu me dočekali srdačno.”

Opšte poznata stvar je da Hrvati, Bosanci i Srbi nisu u baš zavidnim odnosima, međutim, tome ne ide u prilog ova ispovijest Hrvatice koja u potpunosti razbija sve predrasude među navedenim narodima.Podržite naš rad tako što ćete nas zapratiti na INSTAGRAMU klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA VAM OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/Ispovijest Hrvatice koja je bukvalno oduševila region prenosimo u cjelosti:


“Nije bilo toliko davno kada smo svi živjeli u jednoj zemlji i dijelili jednako dobro i zlo. Onda se zaratilo, i jedinstvo je otišlo u prah.
Rođena sam za vrijeme rata i Hrvatica sam. Moji roditelji su Bosanci, u obitelji imam i Srbe. Kako onda ja mogu mrziti nekoga samo zato što je Srbin, Bosanac, ovaj ili onaj? Ne mogu. Kad sam prije nekoliko godina išla u Beograd svi su govorili mojoj mami da me ne pušta ni u ludilu.
Mama im je samo rekla da ako ja želim ići, ja ću ići. I išla sam. Onakvu gostoljubivost i domaćine nisam vidjela ni ovdje kod nas.
Dočekani smo sjajno, čak smo imali i policajce koji su nas čuvali. Ljudi su ugodni i dragi. I svi su umorni od tog svađanja i nadmudrivanja. U Bosnu pak idem često. Odande potječem, ondje mi je djedovina. Ako postoji zemlja koju volim više od Hrvatske onda je to Bosna.
Duh naroda je živ iako imaju tolike probleme koje tko zna koliko dugo neće moći riješiti. U Hrvatskoj živim, u njoj ću vjerojatno jednog dana i umrijet. Predivna zemlja sa odličnim i ljubopitljivim ljudima. Vidite, svi mi živimo pod istom nebeskom kapom.
Govorimo istim jezikom, samo je naglasak drugačiji. Nekad smo bili jedno, nekad smo mislili jedno. Ali znate što? Sami smo krivi što više nismo jedno i što više ne mislimo jedno.
Dopustili smo velikima da nas zavade, da u nas ubace crva mržnje koji će nas udaljiti jedne od drugih. Danas imam osjećaj da ta mržnja samo raste umjesto da se mi mali narodi probudimo i zaustavimo to. Ova stranica je zaista borac.
Borac protiv mržnje i nacionalizma. Borac protiv svađe i nepravde.
U svakoj osobi koja ne mrzi svoga brata Srbina ili Bosanca živi ona zemlja za koju su se naši borili i ginuli. Živi zemlja sloge i jedinstva. Mira i sklada.
Dabogda svanuo dan kada ćemo svi zajedno otvoriti oči i s veseljem pozdraviti svoju braću Srbe i Bosance.”


Potpisuje: M.M.

I ko na kraju poslije ovoga može reći da za nas nema nade?

BONUS: