web analytics
Članci

Hrvatski branitelj Jozo R: “Dragi Srbi, između vas i nas nema bitne granice koja dijeli naša dva naroda, hrvatski i srpski.”

Jozo Režić, lokalni poduzetnik i razvojačeni hrvatski branitelj, prilikom jednog susreta s izaslanstvom Vijeća srpske nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije još je jednom izrazio uvjerenje da ne postoji granica koja dijeli građane hrvatske i srpske nacionalnosti.

Izaslanstvo Vijeća srpske nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije, predvođeno predsjednikom Vijeća prof. dr. Markom Tomaševićem, posjetilo je jedne prilike Maovice pokraj Vrlike. Poziv im je uputio lokalni poduzetnik, inače prvi zapovjednik Specijalne policije PU Splitsko-dalmatinske i hrvatski branitelj Jozo Režić. Režić je tom prilikom odlučio da još jednom izrazi svoje uvjerenje da ne postoji granica koja dijeli građane hrvatske i srpske nacionalnosti na vrličkom području, kao ni na bilo kojem drugom.

Svoju čvrstu opredijeljenost za miran suživot Režić je dokazao i kada je nakon uskršnje liturgije s tada dvogodišnjim unukom na ramenima došetao među pravoslavne vjernike okupljene pred crkvom Svetog oca Nikolaja i uputio im čestitku.

  • Pravoslavna braćo! Dolazim vam u svoje ime i ime svog unuka, u ime gradonačelnika Vrlike, cilog vrličkog puka i svih sljepaca koji ne pogodiše put prema vama, da vam čestitam Uskrs – kazao je tom prigodom Režić.

Režić je iznimno aktivan na društvenim mrežama gdje progovara o aktualnim problemima toga područja.

Jozo Režić s ponosom ističe da se nimalo ne plaši nakon svega što je rekao.

  • Pa kakav bih ja to policajac bio da se plašim? Uostalom, hoću da na mojoj sahrani pričaju kakav sam čovjek bio!

Rječiti Splićanin ističe da je i sam jedno vreme bio nacionalista, sve dok nije shvatio kuda to to vodi.

  • Bio sam prije svega socijalistički funkcioner i za mene smo tada svi mi bili mi. Ali osamdesetih sam u Hrvatskoj osjećao isti šovinizam od Srba kao što danas Srbi trpe od Hrvata u Hrvatskoj. Sjećam se da kao milicioner u Šibeniku nisam mogao da spavam od provokacija 20 Srba. Kada je počeo rat, bio sam komandant u Splitu, međutim, kad sam vidio kako se ponašaju katolička i pravoslavna vlast, da zajedno jedu i piju i sahranjuju mrtve, sve sam napustio – priča Režić, koji se sada bavi proizvodnjom rakije u blizini Splita.

portalnovosti