web analytics
Članci

Hrvat koji je spasio Srbina od neprijatnosti u Prištini: “Croatia, Croatia, we are both from Croatia, it’s all ok guys”.

Jedan momak iz Srbije nam je pisao jednu zanimljivu priču o tome kako se proveo u Prištini i kako je izbjegao potencijalnu opasnost od par albanskih nacionalista.

Mislim da će se mnogi složiti da je momak iz Hrvatske reagovao onako kako je trebalo, najbolje moguće u tom trenutku.

Lep pozdrav! Jedna moja priča koja je ipak imala hepi end a tiče se mene i mog boravka u Prištini. Pre nekih godinu dana sam bio na jednom međunarodnom forumu u Prištini, te sam ja kao predstavnik našeg udruženja iz Beograda bio jedan od gostiju.
Moram zaista reći da je boravak uglavnom bio lep i prijatan, sem jedne situacije na ulici gde sam bio u društvu sa momkom iz Hrvatske. Šetali smo se na Trgu Majke Tereze i opušteno razgovarali, da bi nas presrela trojica mladića, očito albanske nacionalnosti. Čuli su nas da pričamo i verovatno su mislili da smo obojica Srbi. Počeli su na albanskom da nam nešto govore, bilo nam je jasno da je nešto ružno, sećam se jedino njihove čuvene psovke “ćivše none”. Mislio sam da će izbiti veći belaj, sve dok momak iz Hrvatske, koji se zove Tomislav, na engleskom nije rekao da smo obojica iz Hrvatske i nema razloga za probleme, te je odmah pokazao svoj privezak sa hrvatskim grbom da ih uveri.

Zapratite na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/

To je bukvalno bilo kratko: “Croatia, Croatia, we are both from Croatia, it’s all ok guys”.
Momci su odmah prestali da nam govore ono što su govorili, tobože izvinjavajući se i nastavili šetati. Pomogao mi je da ne upadnem u veću neprijatnost iako smo se na tom forumu upoznali. Da on nije tako reagovao, zaista ne znam šta bi bilo, da li bi nas istukli, ili bi sve to ostalo na verbalnom konfliktu, ne znam. Znam samo da je reagovao najpametnije što je mogao. Jedan od dokaza da treba biti čovek, uvek i svagde. Tomislavu ću uvek biti zahvalan.