web analytics
Članci

G. BREGOVIĆ: “Moje dvije kćerke slave Božić i Bajram, srednja je budista i SVI SE SLAŽEMO.”

Goran Bregović kaže da slavi sve što se i slavi u zemljama koje su nekada bile u jednoj državi. Nakon konstatacije novinara da mu je otac bio Hrvat, majka Srpkinja, a supruga muslimanka, uslijedilo je pitanje koji praznik slavi porodica Bregović i kako je izgledao uskrs kada je Brega bio dječak u Sarajevu.

Podržite naš rad tako što ćete na instagramu kliknuti na link ispod i zapratiti nas, mnogo bi nam značilo i HVALA VAM OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/

– Moj otac i mati su bili komunisti, tako da se u mom domu nisu slavili vjerski praznici, ali iznad mene je živio pravoslavni pop, tako da sam uvijek imao jaja za Uskrs. A istovremeno sam bio u takvom komšiluku da sam za Bajram uvijek slao komšijama kurban. Tako da sam tog dana i dobijao kurban. Bez obzira što sam bio u jednoj takvoj kući, Bog mi je redovno slao signale.

 Moja djeca kada su bila mala, ona su u vrijeme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu – budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja djeca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovdje. A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvijek biti naši. Liječeni naši. Teško je u životu se od toga izliječiti – ispričao je Bregović za Blic.

Na pitanje u kom duhu je vaspitao kćerke, Bregović je odgovorio:

– Vi treba da omogućite djeci da imaju slobodu izbora, kada biraju da budu svjesni šta biraju. Ostavljam im slobodu da li će biti religiozne ili ne.

(Blic.rs)

Ako želite, podijelite ovaj članak na fejsbuk, klikom ispod: