web analytics
Članci

DUGO JE BIO NEUTRALAN Čola napokon otkrio koje je nacionalnosti. (VIDEO)

Rođen je 30. maja 1951. godine u Sarajevu a djetinjstvo je proveo na Grbavici. Kao dijete se više zanimao za sport nego za muziku. Najprije je bio golman u juniorima “Željezničara”, da bi ubrzo shvatio kako mu atletika više leži. Na jednom natjecanju osvojio je drugo mjesto, odmah iza tadašnje atletske zvijezde Nenada Stekića.

Ipak, kako Čola kao sportist nije postizao veće rezultate, a kako je imao velikog talenta za recitovanje, podrazumijevalo se da učestvuje u školskim priredbama. Volio je i glumu, pa je primljen i u Pionirsko pozorište, gdje je učestvovao u predstavama “Dječaci Pavlove ulice” i “Kekec i Mojca”. Muzika mu je bila hobi, učio je gitaru i išao u muzičku školu. Prvotno su se Čolini roditelji dvoumili između gitare i harmonike, no mali Zdravko se odlučno zalagao za gitaru i tako je odlučeno da se kupi gitara! Sa prijateljem Bracom Isovićem svirao je za društvo u parku, a u svom su kvartu bili poznati kao duet Čola i Isa sa Grbavice.

Zapratite nas na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/

Čola je uvijek manje-više bio neutralan po pitanju politike, pa i svoje etničke pripadnosti. Težio je ka neutralnosti skoro svake vrste, osim one s umjetničkom notom. Kao umjetnik se uvijek “razbacivao” vokalnim sposobnostima i svaki put iznova je pokazivao koliko umije.

Odlučio je da nakon toliko vremena progovori o tome koje je nacionalnosti, koji grad voli. Pogledajte.

VIDEO: