web analytics
Članci

Brankin sin Stefan je nakon smrti donirao Nihadi jetru. Nakon tri godine, Branka i Nihada su se srele, susret je bio emotivan! (FOTO)

Desno je Branka (čiji je sin (20) poginuo u saobraćaju i koji je nakon smrti donirao organe) a lijevo je Nihada, žena koja je dobila jetru od Brankinog sina.

Branka je izgubila sina u saobraćaju. Poginuo je početkom 2020. godine. Još za života je Stefan, jedne prilike tokom razgovora, naveo da ako mu se nekad nešto desi, da je voljan donirati organe. Želja mu je ispunjena.

Nekoliko života je spaseno uz pomoć Stefanovih organa.

Ona je sa svojim suprugom odlučila da pronađe osobe koje su spasene a jedna od njih je Nihada iz Kalesije, koja u sebi ima Stefanovu jetru.

“Kada sam rekao Branki da smo pronašli Nihadu ona je bila presretna. Nakon toga su uslijedile razmjene telefonskih brojeva i prije otprilike 20-tak dana su razgovarale telefonski, ispričale se i onda je jučer uslijedio i susret u Zvorniku gdje je Nihada sa suprugom došla kod Branke”, istakao je Žuljević, predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije Bosne i Hercegovine.

Branka nije mogla da sakrije sreću kada je upoznala Nihadu. Mnogo joj je značilo to da upozna nekoga kome je njen sin Stefan spasio život.

Jedan od dokaza koliko smo unutra svi isti i da organi ne poznaju naciju, vjeru, boju kože i slične, nametnute podjele.

U jednu ruku tužna, u drugu sretna priča. Kako život zna da bude čudan, zar ne?

Foto: Tomislav Žuljević