BOJANOVA PRIČA Kao dijete sam aktivirao eksplozivnu napravu. Srbin sam a život mi spasio ljekar – Bošnjak a Srpkinja nije htjela jer nisam imao novca!

Bojan Stojanović je napisao da je kao dijete, sa 9 godina, našao eksplozivnu napravu i aktivirao je. Njegov otac ga je odmah odvukao u Brčko u bolnicu i za njegov život se izborio ljekar koji je, kako on navodi musliman.

Nisu bili u mogućnosti platiti vozilo hitne pomoći, pa ga ljekarka srpske nacionalnosti nije htjela poslati u Beograd, da bi ljekar koji ga je spasio uputio bez ikakve naknade.

“Evo da vam ispricam  moju pricu koja se nemoze zaboraviti. Ovako: ja sam Srpske vijere, kada sam imao 9 god. nedaleko od kuce sam nasao explozivnu napravu i aktivirao sam je na svu srecu nisu velike posledice ostale na mome tijelu, na tome zahvaljujem bogu. kada sam onako krvav isao do bolnice sa svojim ocem samo mi je jedna stvar bila u glavi PROKLETI RAT. Kada su me dovezli do oblizne bolnice u Brckom bio je jedan doktor Muslimanse vjere koji je davao sve od sebe da me odrzi u zivotu, nekada kada legnem u krevet cujem njegov glas kako mi vice IZDRZI,IZDRZI. kada su mi zaustavili krvarenje, dosla je doktorica Srpse vijere, ja sam trebao ici za urgentni centar u BG zamislite ona me nije htijela pustiti u kola hitne pomoci jer moj otac nije imao dovoljno novca da plati troskove bolnice i hitne pomoci. Medjutim dosao je taj isti doktor Muslimanske vijere i jako se proderao JESULI BITNE PARE ILI DJECAKOV ZIVOT mozete vijerovati covijek je platio sve bolnicke troskove i hitnu pomoc i sta cak vise iznenada kada sam bio u urgentnoim centru on je dosao meni u posijeti kada sam ga vidjeo ostao sam bez daha nisam jednostavno mogao vijerovati. tako da prestanite sa tim vasim nacionalizmom nikada neznate kada ce vam ko moci pruziti pomoc, nije bitno vi nekome ili vama neko budite ponosni na zivot i na vazduh koji disete.”