web analytics
Članci

Rukometaš Nikola Karabatić: “Ja sam i HRVAT i SRBIN, i ponosim se time!”

U MALO kojem sportu je jedna zemlja drugoj nabila toliko kompleksa koliko je Francuska Hrvatskoj u rukometu. Nevjerojatan je niz važnih, ključnih utakmica koje su Francuzi dobili, dok bi nama uglavnom prepustili utakmice u skupini ili rijetke bljeskove u nokaut susretima.

“Prijateljima koji idu na Tajland govorim da nisu normalni. Dva i pol sata od Pariza je najljepša zemlja na svijetu”



Zamolio bih vas da nas zapratite na instagramu klikom na link ispod, mnogo bi nam značilo i HVALA OD SRCA:

https://www.instagram.com/official.bih.srb.hr.cg/



Bio bi red da nam barem jednom popusti. Ako zbog ničeg drugog, onda zbog činjenice što je napola Hrvat, budući da mu je otac Branko iz Vrsina kraj Trogira, a svake godine odmara u Hrvatskoj.

Ja sam i Srbin i Hrvat. Imam korijene u obje zemlje i na to sam jako ponosan. Francuska je moja domovina, ali mi je drago što vučem korijene iz bivše Jugoslavije. Hrvatska je predivna zemlja, obožavam je. Svako ljeto sam kraj Trogira, tamo imamo kuću. Nekim mojim prijateljima je san otići na Tajland, a ja im govorim da nisu normalni i da sat i pol leta od Pariza mogu uživati u najljepšoj zemlji na svijetu”, rekao je Karabatić u intervjuu za francuske medije.

U Hrvatskoj uživa neobičan status. Zbog svih “patnji” koje je nanio Hrvatima mnogi ga, blago rečeno, ne vole, ali ga svi poštuju kao jednog od najvećih rukometaša u povijesti.

“To je normalno. Naravno da su protiv mene kad igram protiv njihove zemlje, ali čim utakmica završi brojni Hrvati se žele slikati sa mnom i traže autograme. Ništa im ne zamjeram, potpuno mi je jasno kako se osjećaju i ne vidim u tome ništa loše”, kaže Karabatić.




(index.hr)